7 Şubat 2019 Perşembe

14- Akıllı Telefonumun Pilini Nasıl Uzun Süre Kullanabilirim?

Telefonlarımız hayatımızın vazgeçilmezi bir parçası artık. Onları sürekli yanımızda taşıyoruz ve çeşitli hizmetlerden faydalanıyoruz. Peki akıllı telefonumuzun pil performansını doğru yönetebiliyor muyuz?Bu yazımızda pil süresini nasıl uzatacağınızı telefon ve batarya üzerinden madde madde anlatmaya çalışacağım. Hadi başlayalım.


Telefonu Uçak Moduna Almak
Telefonunuzu uçak modundayken prizden ya da pavırbenkten şarj ederseniz telefonunuzun daha hızlı şarj olduğunu göreceksiniz. Uçak modunda arka alanda çalışan birçok hizmet devre dışı kalır, telefonda bu sayede daha hızlı şarj olur. Tabi bu şarj olma diliminde önemli bir telefon ya da bildirim beklemiyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz. Çünkü uçak modunda arayan kişiler size ulaşamaz. Özellikle pavırbenklerde şarj ve kapasite açısından yüksek faydalar sağlayacaksınız.

Şarj Olurken Telefonu Kullanmayın
Telefonunuz bir yandan çalışıyor, bir yandan şarj oluyor, bir yandan da siz telefonu kullanmaya devam ederseniz, hem şarj süresini uzatmış hem de bataryayı daha fazla yormuş olursunuz. Bu yüzden kısa anlar dışında telefon şarjda iken kullanmamak en mantıklı seçim olacaktır.

Bataryanın Doluluk Yüzdesi Oranını Yüksek Tutun
Cep telefonumuzun şarjı çok az kaldığı zaman (%15) şarj etmeye çalışırsanız, yukarıda da bahsettiğim gibi bataryayı daha fazla aşındırmış olursunuz. Şarj etmeye mümkün mertebe %70 seviyelerinde başlarsanız, hem telefonun bataryasının ömrü, hem de sizin kullanımınız açısından daha faydalı olacaktır.

Son olarak, telefonunuz çekmeyen bir yerde ise, şarjı tasarruflu kullanmak adına uçak moduna alabilirsiniz. Ayrıca koyu renkli duvar kağıdı kullanmakta pil açısından bir tasarruf sağlayacaktır.

Kaynak: MediaTrend Ocak 2019


Hiç yorum yok: