20 Ocak 2019 Pazar

12- Üniversitelilere İnternetteki Uygun ve Kaliteli Hizmetler Nelerdir?

Bu yazımda size internetteki ücretsiz, ucuz fiyatlı ama kaliteli hizmetleri anlatmaya çalışacağım. Anlatacağım hizmetler ofis programları, çizim programları, film, müzik ve kültür sanat etkinlikleri ile ilgili olacaktır.


Microsoft Office 365

Normalde Microsoft’un “Office 365 Bireysel” paketi yıllık 360 lira. Herhangi bir üniversitede öğrenci olup üniversiteden alacağınız bir e-posta hesabıyla, ofis paketi ve diğer hizmetlere ücretsiz erişebilirsiniz. Paketin içerisinde One Drive (5 GB Depolama), Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher (Grafik Yazılımı), Access (Veri Tabanı Yönetim Sistemi), Sway (Sunum Yazılımı) yazılımları yer almaktadır.

Üniversite e-posta hesabınızla kayıt olmak için tıklayınız: https://products.office.com/tr-tr/student/office-in-education


Mubi

Mubi bir film izleme sitesi. Normalde aylık ücreti 19.99 liradır. Mubi’nin film içeriğini genel olarak arka planda kalmış yıldızlar, festival incileri, kült şaheserler ve ödüllü başyapıtlar oluşturmaktadır.

Sitede her gün izleyebileceğiniz 30 film bulunur ve her gün 1 film listeye eklenir, 1 film listeden çıkarılır. Akıllı telefonunuza Mubi uygulamasını indirip çevrimdışı olduğunuzda da filmleri izleyebiliyorsunuz. Mubi’nin tek sıkıntılı tarafı, sunduğu filmlerin çok azında Türkçe dil desteği olması.

Mubi “Film Okulları Programı” kapsamında üniversite öğrencilerine kendi içeriğini ücretsiz olarak sunmaktadır.

Üniversite e-posta hesabınızla kayıt olmak için tıklayınız: https://mubi.com/tr/filmstudent


Autodesk

AutoDesk, endüstriyel ihtiyaçlara dönük profesyonel yazımlar üreten bir şirkettir. Autodesk, öğrencilere ve öğretenlere okul e-posta hesabınızla kayıt olduğunuzda bazı yazılımlarını ücretsiz sunar. Kaydınızı tamamladıktan sonra ihtiyacınız olan yazılımı ve ilgili sürümünü indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu yazılımlar: Fusion 360, Revit, 3DS MAX, Inventor Professional ve Autocad.

Okul e-posta hesabınızla kayıt olmak için tıklayınız: https://bit.ly/2W6XSZq


Spotify

Spotify, son dönemlerde oldukça fazla talep gören müzik uygulamalarından biridir. Spotify, üniversite öğrencilere aylık ücretini 6.99 lira olarak belirlemiştir. Yapmanız gereken Spotify’a üye olduktan sonra, tekliflerden öğrenci teklifini seçip öğrenci belgenizi yollamanız ve onay sürecini beklemenizdir. Bu süre 2-3 günü geçmemektedir. Bu şekilde Spotify’ı 6.99 liraya, 2 yarı yıl boyunca kullanabiliyorsunuz. 

Aboneliğinizi istediğiniz zaman bitirip aylık abonelik tarihinin bitimine kadar kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Aboneliğinizi iptal ettikten sonra tekrar öğrenci üyeliğiyle abonelik satın alabiliyorsunuz, hak kaybınız olmuyor.

Spotify’la ilgili bağlantıya gitmek için tıklayınız: https://www.spotify.com/tr/student/


Askıda Ne Var?

Biliyorsunuz ya da duymuşsunuzdur, ülkemizde “askıda ekmek”, “askıda simit” gibi uygulamalar var. İhtiyacı olan vatandaşlarımız bu yerlere gidip ücretsiz olarak ekmek veya simit alabiliyorlar. Askıda Ne Var, fikri de buradan yola çıkarak, lisans öğrencilerine askıda yemek, giysi, eşya ve kültür sanat etkinlikleri sunuyor. Biraz incelediğimizde fikir olarak güzel ama ihtiyacı karşılamada zayıf kaldığı söylenebilir.

İstanbul ve İzmir’de yemek için birer lokanta var. Askıda olan diğer ürün ve hizmetlerden faydalanmak için ise ilgili kampanyayı Twitter ya da Facebook’ta paylaşıp talihin size gülmesini beklemeniz gerekiyor. İhtiyacı olanlar ve şansını denemek isteyenler için bağlantıyı aşağıya paylaşıyorum.

Askıda Ne Var’a üniversite e-posta hesabınızla kayıt olmak için tıklayınız: https://www.askidanevar.com/

Hiç yorum yok: